Επιπλα Κουζινας σύμφωνα στην κυκλική οικονομία φιλικά προς το περιβάλλον

Τα έπιπλα κουζίνας που κατασκευάζουμε είναι σύμφωνα με την κυκλική οικονομία και φιλικά προς το περιβάλλον για τους εξής λόγους:

**Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα υλικά.**

Σε πολλά από τα προϊόντα μας, όπως τα ντουλάπια, τα ράφια και τα πόμολα, χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα υλικά, όπως μελαμίνη από ανακυκλωμένα υλικά, πορτάκια από ανακυκλωμένο MDF και πόμολα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή σίδερο.

**Χρησιμοποιούμε υλικά με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.**

Επιλέγουμε υλικά που παράγονται με τρόπο που είναι φιλικός προς το περιβάλλον, όπως ξύλο από υπεύθυνες πηγές και βερνίκια με βάση το νερό.

**Επιδιώκουμε την εξοικονόμηση πόρων.**

Ανακυκλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα απόβλητα παραγωγής.

Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των προϊόντων μας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθούν μερικές συγκεκριμένες ενέργειες που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι τα έπιπλα κουζίνας μας είναι φιλικά προς το περιβάλλον:

**Χρησιμοποιούμε μελαμίνη από ανακυκλωμένα υλικά.**

Η μελαμίνη είναι ένα δημοφιλές υλικό για τα ντουλάπια κουζίνας, καθώς είναι ανθεκτική και εύκολο να διατηρηθεί. Η μελαμίνη που χρησιμοποιούμε παράγεται από χαρτοπολτό και ρητίνες, οι οποίες μπορούν να προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως χαρτί και πλαστικό.

**Χρησιμοποιούμε πορτάκια από ανακυκλωμένο MDF.**

Τα πορτάκια κουζίνας είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης μιας κουζίνας. Τα πορτάκια που χρησιμοποιούμε μπορούν να κατασκευαστούν από ανακυκλωμένο MDF, το οποίο μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές – υλικα.

**Χρησιμοποιούμε πόμολα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή σίδερο.**

Τα πόμολα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε κουζίνα. Τα πόμολα που χρησιμοποιούμε μπορούν να κατασκευαστούν από ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή σίδερο, το οποίο μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές, όπως παλιές πόρτες και παράθυρα.

**Επιλέγουμε ξύλο, υλικα από υπεύθυνες πηγές προμηθευτες.**

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας. Επιλέγουμε ξύλο από υπεύθυνες πηγές προμηθευτές.

**Χρησιμοποιούμε βερνίκια με βάση το νερό.**

Τα βερνίκια χρησιμοποιούνται για την προστασία των επίπλων κουζίνας από τη φθορά. Χρησιμοποιούμε βερνίκια με βάση το νερό, τα οποία είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον από τα βερνίκια που περιέχουν διαλύτες.

**Εφαρμόζουμε πρακτικές εξοικονόμησης και ανακυκλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα απόβλητα παραγωγής και συσκευασιας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυκλική οικονομία είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Με τις ενέργειες που κάνουμε, συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτου των προϊόντων μας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

[web_stories_embed url=”https://www.acucine.gr/web-stories/%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%8d%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/” title=”Όλα τα προϊόντα μας είναι σύμφωνα στην κυκλική οικονομία και φιλικά προς το περιβάλλον” poster=”https://www.acucine.gr/wp-content/uploads/2021/11/cropped-acucine_erga_031-640×853.jpg” width=”360″ height=”600″ align=”none”]

Μετάβαση στο περιεχόμενο